Al in het begin van dit millennium sloot Waste Connection haar eerste overeenkomst met de biomassa centrale van RWE in Duitsland. Het grote Duitse energiebedrijf is één van de drie vaste afnemers van Waste Connection als het gaat om houtsnippers. Deze dienen als secundaire brandstof in de centrale.

Biomassa centrale (hout) PixabayVerregaande samenwerking in verwerking

Steeds meer recyclingbedrijven met sloophout zien de gemeenschappelijke voordelen van Waste Connection als partner voor de afzet in biomassacentrales.
De benodigde exportvergunningen, de kwaliteitsborging en bijna de gehele financiële afwikkeling wordt uit handen genomen. En indien gewenst maakt u zelfs het transport onze zorg.

 

Ieder z’n specialisme

Door de ontzorging van Waste Connection hoeft het recyclingbedrijf zich alleen nog maar bezig te houden met hun kerntaken én klanten. Om de keuze voor de beste bestemming van het hout en het gehele verwerkingstraject bekommeren wij ons: van opwerking van het sloophout tot en met het eindproduct.
Een vak apart want sloophout kent meerdere wegen van hergebruik of verwerking. Indien van de juiste kwaliteit wordt het gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld spaanplaat. Is sloophout beoordeeld als mindere kwaliteit wordt het secundaire brandstof. Dat leken deze laatste vorm van hergebruik of verwerking als minder of ongeschikt zien, is hen nauwelijks kwalijk te nemen: onze specialisten beoordelen dit dagelijks aan de hand van zeer specifieke kenmerken.

Beste keuze hergebruik

Het soort materiaal wordt aan de voorkant grondig beoordeeld. Sloophout met een bepaalde mate van vervuiling is enkel geschikt voor verwerking tot secundaire brandstof. Zoals geïmpregneerd of gewolmaniseerd hout of hout dat dusdanig is verduurzaamd, dat het niet meer geschikt is als inputmateriaal voor een tweede leven als houtproduct.
Alle kwaliteiten sloophout krijgen de optimale verwerking tot biomassa, secundaire brandstof of primaire brandstof. We kiezen altijd voor de hoogst mogelijke bestaande vorm van hergebruik.

Wij ontzorgen u eenvoudig met houtverwerking.
Profiteer van de schaalvoordelen en vraag nu uw vrijblijvend advies>

hout 4 Pixabay